Wie zijn wij?

Enthousiaste ergonomen met enorm veel ervaring met de "uman ardware".
Wij zijn gestart als kinesitherapeuten en hebben ons in de loop der jaren bekwaam in een brede waaier specialismen gaande van de mechanische problemen van het menselijk lichaam tot de psychische gevolgen:

 Wat doen wij?

Hoe?
Op vraag van het bedrijf komen wij ter plaatse om een gesprek te voeren over de opdracht, een eerste kennismaking met de werksituatie en de eventuele problemen. Nadien maken wij een voorstel (werkplan) en stellen wij een richtprijs voor.
Doel:
Wij trachten lichamelijke (R.S.I., M.S.D., ...) klachten te verminderen door de werkplek aan te passen aan de lichamelijke mogelijkheden in plaats van de werknemer te verplichten zich aan te passen aan het werk.
De psychische (stress, ...) klachten kunnen wij verminderen door de werkomgeving (milieu, uurrooster, ...) aan te passen.
In samenspraak met het bedrijf passen wij de ergonomische principes toe en maken wij een voorstel op de werkomgeving, de werkplek lay-out, de design van de uitrusting en het werkproces aan te passen.
Principes:
Daar alles ontworpen wordt voor menselijk gebruik of consumptie, moeten de mens en zijn eigenschappen centraal staan bij het ontwerpen van het werk of de werkplek.
Ergonomie is een methode om de risicofaktoren voor terugkerende lichamelijke klachten uit te schakelen of te verminderen door de fysieke en mentale mogelijkheden en de grenzen van de werknemer te bepalen wanneer hij of zij in contact komt met gereedschap, uitrusting, werkmethodes, taken en omgeving.
Met de opgedane multidisciplinaire ervaring hebben wij een breed zicht op de faktoren die kunnen inspelen op de menselijke gezondheid.

 Waar?

Onze basis ligt in Antwerpen, maar we verplaatsen ons evengoed naar franstalige gebieden.
Dokter Veeckmanslaan, 49
2610 Antwerpen - Wilrijk